Companyia

Pinotxo en Bicicleta és una companyia de teatre de titelles que neix a Barcelona l’any 2013.
Tot i que la companyia és encara jove, els seus integrants tenen una llarga i reconeguda trajectòria professional.

La companyia treballa per aconseguir treballs frescos, de gran qualitat actoral i estètica, sent el seu segell l’acurada estètica i la síntesi.
Creen espectacles dirigits a tots els públics, perquè les famílies, tant petits com adults, puguin tenir l’oportunitat de gaudir, divertir-se i reflexionar junts.

Els seus projectes han estat recolzats per l’Ajuntament de Barcelona, gràcies a residències de creació al Centre Cultural la Farinera del Clot.

Actualment, compten amb dos espectacles en el seu repertori:
Blau Marí: estrenat el 2013, és el seu primer treball. És un espectacle de petit format dirigit als més petits de la família.
Cas Caputxeta: estrenat al desembre del 2015, és un espectacle de format mitjà que combina titelles, música i interpretació actoral i està recomanat per a nens a partir de 5 anys.

En els seus començaments, com a part del procés creatiu, van participar al Parc de les Titelles en el marc de les festes del Pilar de Saragossa, amb gran acollida del públic. Després d’aquest tret de sortida i donada la versatilitat dels seus espectacles, han anat presentant el seu treball al voltant de Catalunya en diferents espais, sales i festivals.

A les sales de Barcelona, han realitzat diverses temporades, destacant La Puntual, sala especialitzada en titelles, on ja ha repetit fins tres ocasions, o la sala Atrium, on han a més, a més han realitzat passis per a escoles.
Com a festivals i mostres de referència, destaca el seu pas per la 25a Mostra d’Igualada, fira de referència de teatre infantil i juvenil o el TOT festival, festival de titelles de Barcelona.

Recentment, amb Cas Caputxeta, han participat en el 26ª Festival Internacional de titelles de Gavà, i ha estat l’espectacle inaugural del Mitjó 2016, Mostra de Teatre de Riudebitlles.


 

Integrants

 

Valentina Raposo- Titellaire i actriu

Neix al país més llarg i estret al sud del món. Es llicencia com actriu en la UC de Xile. Treballa en la companyia La Balanza: Teatro y Educación… i en tota oportunitat que espresenti. Convertida en ratolí de biblioteca acaba un màster en Arts Escèniques a l’Institut del Teatre.
S’enamora dels titelles, dels seus cossos de fusta i cartró i la seva boca llenguda. Troba al Taller de Titelles de Pepe Otal un lloc d’aprenentatge, conversa i centre d’operacions.
Crea la Companyia Anita Maravillas, amb la que se li obre un món de creació i investigació que la porten a festivals, fires i a un món de viatges.
La construcció de titelles es transforma en un altre eix d’expressió, on aviat rep encàrrecs d’altres importants companyies. Així va repartint fills de cartró pel món.
Treballa per a la Companyia de Marionetes d’ Herta Frankel durant una pila d’anys.
Col·labora com a intèrpret i constructora amb la Companyia Octubre Teatral en diferents muntatges, en el que es destaca l’exitòs musical La Vampira del Raval.


Inés Alarcón -Titellaire i actriu

Va créixer a Eivissa i viatjà a Barcelona per tal de formarse com actriu a La Casona de Fernando Griffell, on va conèixer el món dels titelles de la mà d’en Jordi Bertran.
Va passar a formar part de la seva companyia al 2001 amb l’espectacle Narcís, coproducció del Teatre Nacional de Catalunya. Des de llavors ha viatjat arreu del món amb l’espectacle Poemes Visuals.
Ha treballat en producció artística i executiva d’espectacles, destacant el muntatge de circ teatral Circus Klezmer.
Dins la vessant social i pedagògica, ha impartit tallers de teatre per infants i ha treballat en la dinamització i animació d’activitats. Treballa per a la Federació Ecom fent dos espectacles de titelles de sensibilització al voltant de la discapacitat i la igualtat.
Ha col·laborat en diversos projectes culturals com ara en la fundació de l’Associació Teatro Sonoro, i amb altres companyies de teatre i titelles, com ara amb TitereArte amb l’espectacle de titelles familiar Carbassa.


Miquel Nevado- Titellaire i actor

Comença a estudiar interpretació el 1996 a L’Aula de Teatre i Dansa de Mataró i seguidament al 1999 a Estudis de Teatre de Berty Tobíes.
S ́especialitza en el teatre de titelles de la mà de Biel Porcel a la Cia. Binixiflat. Al 2005 comença a treballar en programes de televisió, com ara Los Lunnis de TVE, Mira
sa tele de IB3 i Los Algos de Canal Cuatro.
És un dels fundadors de la Cia. de titelles Ne Me Títere Pas i la Cía. Republica Tóxica amb les quals ha participat en els espectacles Lo Sainet del Senyor Rector, Circumloqui, Persèfone i la Magrana i el programa contenidor de producció pròpia per a la Xarxa de Canals Comarcals República Tóxica del Títere Degenerado. A partir del 2008 comença en el teatre musical amb Sim Salabim.
Actualment compagina projectes propis amb la Cía. República Tòxica mentres col·labora amb altres companyies com Pelmànec, Cia. Jordi Bertran, Sim Salabím, i Tactilicuà.